Poradna Brother DCP-L2500D

Autor: David | Vloženo: 22.01.2024 000 18:20 | Témata: Poradna Brother DCP-L2500D

David

Proč nefunguje skenování do PC?

Na oko jakoby skenuje, ale Control Center 4 mi pak nevytvoří ve složce žádný JPG ani PNG soubor. Skenování přes Malování mi dokonce napíše něco jako "Chyba, zkuste to znovu". To samé mi hlásí i jiné aplikace, které umí skenovat. Občas se skenování do PC náhodně zadaří, ale v 95% případů přenos obrázků a nebo PDF do PC nefunguje. Zkoušel jsem to od 100dpi do 1600dpi. Nainstalován nejnovější firmware i ovladače z webu tiskárny. Mám Win 11, 64 bit. Čím by to mohlo být? Proti tomu, HP DeskJet 2130 mi skenuje super parádně bez problémů, takže chyba asi nebude v mém PC ani v kabelech.

  • Heureka.cz

    Heureka.cz

    23. ledna 2024

    Dobrý den,

    v tomto případě se prosím obraťte na zákaznickou linku výrobce, kde vám problém pomohou řešit.
    https://www.brother.cz...

    S přáním pěkného dne
    Heureka.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • David

      23. ledna 2024 - David

      Zkusil jsem pro jistotu právě teď skenování na starším ntb s Win 10 a maká to super parádně. Takže to asi nebude vadný kus. Dělá JPG i PDF od 100dpi po 1600dpi. Takže až přijedu za týden k PC s Win 11, zkusím odinstalovat i komplet všechny ostatní tiskárny z minulosti a nainstalovat jen tuhle komplet znovu.


    • David

      24. ledna 2024 - David

      Už to maká, děkuji. Odinstaloval jsem komplet vše od všech tiskáren, co tam kdy byly. Restartoval PC hned jak to chtělo, pak znovu nainstaloval Brother software a zase hned restartoval PC jak to chtělo a skenování teď ve Win 11 maká super perfektně. Takže vidím, že nikdo jiný tu tenhle problém neměl a děkuji.

      Nejspíš byl bordel v ovladačích v tom větším množství tiskáren, nebo po aktualizaci firmware tiskárny Brother a taky ta první instalace byla přerušená režimem spánku, než jsem se znovu vrátil k PC.


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.