Poradna Canon i-Sensys MF212w

Autor: | Vloženo: 12.12.2016 000 21:11 | Témata: Poradna Canon i-Sensys MF212w

Připojení přes wifi

Dobrý den, koupili jsme tiskárnu Canon i-Sensys MF212w s tím, že chceme tisknout a skenovat přes wifi. Tiskárna se ale od počítače odpojuje a při každém dalším požadovaném tisku jí musím odinstalovat a zase nainstalovat. Skenovat nejde vůbec, pořád to píše připojit počítač a my nevíme jak. Poradí nám, prosím, někdo, jak tiskárnu připojit ke dvěma počítačům přes wifi tak, aby se nemusela přeinstalovávat a aby šlo skenovat? Na obou počítačích jsme zkontrolovali IP a je stejné, ale tiskárna má načtené jiné. Je toto v pořádku nebo má mít stejné jako oba počítače?
Děkuji za odpověď.

  • 12. prosince 2016 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    chyba je v tom, že tiskárna si neustále přiděluje nové volné IP adresy při každém jejím novém spuštění. Tuto chybu odstraníte tim, že v nastavení routeru provedete rezervaci konkrétní IP adresy pro tiskárnu a tuto stejnou IP nastavíte také napevno v ovladači nebo samotné tiskárně.

    Pěkný den

    Tým Toner Trade CZ
    http://www.toner-trade.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Alena Doležalová

      12. prosince 2016 - Alena Doležalová

      Dobrý večer! Moc díky za odpověď, je to tak, jak píšete - s tím přidělováním nové IP, bohužel ovšem nevím, jak se router nastavuje...:-(. Zároveň bude zřejmě problém v tom, že máme na domě vysílač poskytovatele internetu a každé nastavení routeru dělá jejich technik.


    • Toner Trade CZ

      14. prosince 2016 - Oficiální zástupce obchodu Toner Trade CZ

      Dobrý den,
      každý router má svá specifika a trochu odlišné nastavení. Pokud si po technické stránce nevíte rady nebo nemůžete do nastavení routeru vstupovat, tak bude vhodné kontaktovat technika poskytovatele internetu, vysvětlit mu Váš problém a dořešit to přímo s ním.
      Pěkný den.
      Tým Toner Trade CZ
      http://www.toner-trade.cz


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.