Poradna Epson L3050

Autor: | Vloženo: 15.11.2017 000 18:20 | Témata: Poradna Epson L3050

Dotaz k produktu

dobrý den, mám dotaz : 1. nezaschne mi inkoust při méně častém tisku? 2.nebude při tisku na obyčejný papír propíjet a to i při tisku obrázků a fotek ? 3. u EPSON L310 jsem v recenzích četl o problému ucpávání trysek, nehrozí tento problém i zde ? 4. na kolik kvalitní bude skener ? 5. dodává se k tiskárně jen ovladač nebo i nějaký software a je toto kompletně česky ?

  • Značkový obchod HP v Děčíně - www.hpdecin.cz

    Značkový obchod HP v Děčíně - www.hpdecin.cz

    15. listopadu 2017

    Dobrý večer,

    Na Vaše otázky: Inkoust při méně častém tisku určitě nezaschne, tedy pokud tiskárnu na půl roku či déle neuložíte někam na půdu, nebo nebude ležet na topení. :-) Specifikace obyčejný papír je celkem dost široká. Pro tisk na inkoustových strojích se doporučuje použít papír, který je pro tyto připraven. Na běžném xerografickém papíru s gramáží 80gr./m2 Vám se běžných tisků nebude nic rozpíjet. S výjimkou tmavých fotografií, kde podíl jednotlivých barev převyšuje 30% může dojít k výraznému zvlnění takového papíru. Ale pro tisk fotek ve vysoké kvalitě jsou určeny speciální fotomateriály. 3) Zde je otázka, jaký používali recenzenti materiál (inkousty)? I přesto, že jsou u ITS tiskáren náklady blížící se nule, tak přesto se stále najdou inženýři, kteří se snaží ušetřit ještě více. Navíc L310 patřila do první série ITS tiskáren EPSON a nyní jde o třetí sérii a tak některé tzv. porodní bolesti jsou ta tam. Skener je běžný s technologií CIS, není možné od něho čekat špičkové skeny ze zařízení vybavených CCD technologií. Ano, ovladače jsou součástí dodávky a jsou lokalizovány.

    S pozdravem Heran Jan

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (8)
    • Ne
  • 15. listopadu 2017 - Oficiální zástupce obchodu Toner Trade CZ

    Dobrý den, Jirko,

    níže odpovědi k Vašim dotazům.

    1. a 3. Inkoustová tiskárna je vhodná pro uživatele, který tiskne s nějakou kratší pravidelností, aby nedošlo k zasychání ink. v systému. Ten je sice vybaven, aby k tomu nedocházelo, ale v případě odpojení od sítě a delší době nečinnosti tato funkce nefunguje. Obecně pravidelný tisk všech osazených barev je klíčový u každé inkoustové tiskárny.
    2. Obdobně jako u L310 pokud použijete kvalitní kancelářský papír, tak by se Vám propíjení nemělo stávat, každopádně na tisk fotografií doporučujeme používat vhodný fotopapír, díky kterému bude výtisk nesrovnatelně kvalitnější co se týká podání barev, ostrosti, kontrastů apod.
    Fotopapír může být i neznačkový, ale rozdíl oproti běžnému kancelářskému papíru je nesrovnatelný.
    4. Ke skeneru nemáme výhrady, pro běžnou domácnost plní svůj účel
    5. Ano, součástí je balík ovladačů a ovládacího softwaru

    Pěkný den

    Tým Toner Trade CZ

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (5)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.