Poradna Epson L382

Autor: | Vloženo: 01.01.2017 000 01:18 | Témata: Poradna Epson L382

Gramáž papíru cca 160 - OK?

Dobrý den, hodlám kupovat na konkrétní účel a to je barevný tisk na granáž papíru cca 160. Uchroupe tato tiskárna takový papír? Díky za re.

  • HP Děčín - značkový obchod HP v Děčíně

    HP Děčín - značkový obchod HP v Děčíně

    1. ledna 2017

    Dobré ráno, novoroční ráno.

    Ano tato tiskárna bude umět pracovat s takovýmto papírem, neb většina dostupných fotografických medií má vyšší gramáž až do 280gr. Je ale potřeba najít vhodný papír, který by vyhovoval VAšemu zadání. Běžný papír vhodný pro barevný tisk na laserových i inkoustových tiskárnách je označen logem Color Lock.
    S pozdravem Heran Jan.

    http://www.hpdecin.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • swewsa

      1. ledna 2017 - swewsa

      Rozumím. Nicméně z odpovědi vidím, že jsem nepoložil otázku přesně, doplním tedy a poprosím o ještě jednu reakci, snad moc neobtěžuji. Fotopapír je i přes vyšší gramáž stále relativně tenký a ohebný, řekněme srolovatelný do ruličky ... a z podstaty své ohebnosti snadno projde útrobami tiskárny. Já bych spíš potřebovat tisk na matnou čtvrtku, kladívkový papír, rýsovací karton, nevím, jak to přesně nazvat, řekněme papír, na který se rýsuje ve školách. Předem jsem proto z výběru vytěsnil tiskárny, kde se papír vkládá předem a vylézá předem. Uvnitř tiskárny se takový papír bude kolem nějakého válce točit do protisměru. Tento výrobek jsem vzal do úvahy, protože to "motání" uvnitř přístroje nepředpokládám nijak velké vzhledem k vzájemnému úhlu vložení papíru a jeho výstupu. O to mi jde, jestli ta čtvrtka na rýsování vzhledem ke své vyšší tuhosti fyzicky projde. Předpokládám, že ano, jen nechcu být zaskočen. :-)
      Moc děkuji za trpělivost a cenné informace.


  • HP Děčín - značkový obchod HP v Děčíně

    HP Děčín - značkový obchod HP v Děčíně

    1. ledna 2017

    Dobrý den,

    Pokud se bavíme o gramáži do 200gr,. tak není problém tuhost, neb je do této gramáže celkem srovnatelná např. s MONDI Color Copy. Zásadní problém je v ochotě přijímat inkoust, tak aby se nerozpíjel. Materiály jako např. kladívková čtvrtka, rýsovací karton jsou naprosto nevhodné. Jelikož jsme nezkoušeli silnější papír MONDI, či HP, např. http://www.hpdecin.cz... na ITS tiskárnách EPSON mohu to v průběhu nadcházejícího týdne vyzkoušet a mohu Vám poslat vzorek či spíše vzorky. Kdyžtak pošlete na můj soukromý e-mail [email protected] nějaký ze souborů, který budete chtít vidět jak bude vypadat v reálu.

    S pozdravem Heran Jan

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.