Poradna Epson L550

Autor: | Vloženo: 04.10.2014 000 22:30 | Témata: Poradna Epson L550

Tisk brožury

Lze pomocí této tiskárny vytisknou brožuju, kterou sešiji pomocí sešívačky s dlouhým ramenem ve hřbetu? Připadně jak tohle nastavím. Když jsem zadala tisk brožury, tak jsem mohla vytiknout strany pouze pro kroužkovou vazbu.

  • Mluno

    Mluno

    10. října 2014

    Podle mého zjištění ne. Tahle funkce je nějak nedodělaná, prostě nefunguje. Vytiskne to jak řikáte tak leda do kroužkové vazby a to ještě člověk musí jak blbec ty listy seřadit. Kdybych už léta neměl také lejzrovku epson, tak řeknu, že to neumí (ta lejzrovka to umí a dokonce si můžu nastavit, po kolika mají být ty listy seskupené - třeba podle toho, kolik sešije sešívačka), ale tohle vypadá, že se na to vykašlali (když o tom tak přemejšlim, výsledek je, jakobych nastavil 1, ale žádné takové nastavení tato tiskárna nemá).
    Pokud má někdo odlišnou zkušenost, rád se také nechám poučit.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • Mluno

    Mluno

    9. prosince 2014

    Protože jsem to právě taky potřeboval, tak jsem přišel na možné řešení - roz. způsob obejití této neschopnosti tiskárny. No vlastně se jedná o způsob, jak to udělat na kterékoliv tiskárně.
    Základní myšlenkou je tisk výběru listů v daném pořadí při nastavení tisku jako dvě (nebo čtyři ... kupodivu i to mi vyšlo) stránky na list. K tisku potom zadáme do okénka výběr např: 8,1,6,3
    Naštěstí se word (ani writer z Libre office) nesnaží pořadí zadané uživatelem měnit (vzpomínám si, že ve verzi wordu 97 to nešlo, protože on tisknul stránky popořadě, i když mu uživatel zadal seznam na přeskáčku).
    Tak klasický postup je si z kousků papíru udělat maličkou knížečku a stránky očíslovat a po rozložení vytisknout v daném pořadí. Protože se mi to ale nezdálo hodné počítačového věku a taky proto, že si neumím představit tisk třeba stostránkové brožury tímto způsobem, našel jsem pravidlo (já vím, je to svým způsobem objevování ameriky, ale je to natolik jednoduché, že jednodušší je si to odvodit, než to někde dohledávat) a na základě něj vytvořil program, který mi po zadání počtu přímo vypíše čísla stránek, tak, jak by měly jít popořadě, aby výsledkem byla brožura (stačí ctrl+c a ctrl+v).
    Program je zde:http://ulozto.cz... (včetně zdrojů)
    určitý problém je s počtem stránek nedělitelným čtyřma (bohužel stránky s vyššími čísly jsou na řadě dříve a tak by mohly rozložení rozházet), ale neni problém ve wordu či writeru přidat pár prázdných stránek, s PDF to asi bude horší.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.