Poradna HP Deskjet Ink Advantage 5525 CZ282C

Autor: Janča | Vloženo: 14.07.2014 000 00:49 | Témata: Poradna HP Deskjet Ink Advantage 5525 CZ282C

Janča

Janča

Tiskne nakřivo

Dobrý den,
před 14 dny jsem si koupila tuto tiskárnu. A začínám zjištovat, že to nebyla dobrá volba. Ve čtvrtek mi tiskárna tiskla v pohodě ovšem potom se zasekla, ukazovala na displeji chybové zprávy. Reklamace proběhla v pořádku a dali mi nový kus. Ovšem nyní zjišťují, že tiskárna tiskne nakřivo. Někdy o setinu mm někdy o 5 mm. Zkoušela jsme i papír z gramáží 285 g a ten stejný problém. I když jsem podavač naplnila 30 papíry výsledek byl stejný. I když vytisknu 2x identické obrázky, každý je umístěný jinak. I v původní byl tisk křivý. Jedná se o chybu pouze na mé tiskárně nebo jde o vadu v této tiskárně.

Děkuji za reakce

  • Petr

    Petr

    14. července 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Zatím jsem nepotřeboval přesnost výtisku, tak jsem to neřešil, ale pravda je, že to o nějaký milimetr občas ujíždí.
    Jednou mě však velmi zklamala, když jsem tiskl na fotopapír o gramáži 230, tak to ani kolikrát nevzalo papír a když jo, bylo to uplně mimo.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Tom

    Tom

    14. července 2014

    Přeji dobrý den.

    Je nám líto že máte s tiskárnou problémy. Pokusím se odpovědět na Váš problém a osvětlit několik správných kroků, jak docílit na tiskárně co nejlěpších výsledků. A vyhnout se samozřejmě problémům.

    Jednou z věcí s čím může být tiskárna při tisku problém je papír. Tskárna má svůj snímač, který dokáže rozpoznat mnoho druhů papírů a při tisku díky tomu optimalizuje intenzitu a směr inkoustových kapek. Nejlepší je používat papíry s označením ClorLok, které zajišťují výborné výsledky jak při tisku obrázků, taki textu. A nejsou drahé. Ty obyčejné cenově vyjdou na 99,-Kč za 500 kusový balík ( http://www.hpmarket.cz... ). Tiskárna zvládne potisknout i média s vysokou gramáží až 300g/m2, ale pouze fotopapíry, které jsou na vysoké zatížení při krutu papíru vyrobeny. Jiné papíry se mohou zkroutit, poškodit tiskárnu, nebo jinak znehodnotit tisk. HP obecně doporučuje jako každý výrobce, aby uživatel tisknul na značková média HP. Zde můžeme jako výrobce garantovat kvalitu. U jiných značek papíru nikoliv, protože nevíme z čeho jsou papíry vyrobeny. Někteří výrobci při snaze ušetřit náklady na výrobu papírů do nich přidávají piliny, odpad, mazlavé a jinak závadné materiály. HP nemůže garantovat, že na jiném než HP papíru budou výsledky takové jaké si je zákazník přál. HP má dostatečně širokou nabídku papírů, aby si vybral každý. Jinou cestou je, že známí a úspěšní výrobci papíru mají seznam tiskáren, které jsou s jejich papíry kompatibilní a taktéž zaručují perfěktní výsledky.

    Další užitečné rady pro tisk mohou být například tyto. Balík papírů správně umístit do podavače tiskárny. Nejdříve balík promnout, prokroutit a tuknout s ním třeba o poličku, o stůl, aby nebyly papíry slepené. Dodržovat postup vkládání médií podle návodu k použití. Naleznete jej například tady: http://h10032.www1.hp.com... (str. 12). Doporučené papíry pro tisk fotografií/kancelářwkých dokumentů a jiných naleznete na straně 15 Vašeho manuálu.

    Přeji pohodový den.

    TP

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Janča

      14. července 2014 - Janča

      Dobrý den,
      I mě mrzí, že mám tiskárnou problémy. Už několik dní jsem u nastavování tiskárny strávila několik hodin. Papír o gramazi 285g stal 10 kč kus takže předpokládám, že ke k kvalitně vyrobeny. Používala jsem při tisku 2 různé druhý obyčejného papíru a výsledek vždy stejný.Takže tiskárnu opět musím reklamovat a hledat jinou alternativu kvalitního tisku.


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.