Poradna OKI MC332dn

Autor: Petr | Vloženo: 27.11.2015 000 09:34 | Témata: Poradna OKI MC332dn

Petr

Petr

Potřebuji resetovací čip pro použití neoriginálního toneru?

Dobrý den. V recenzích se někdo zmínil o čipech pro použití neoriginálních (kompatibilních) tonerů. Zajímalo by mě, jak to funguje, a jestli mi zakoupené kompatibilní tonery budou fungovat, nebo jestli ještě budu muset dokupovat právě ty čipy?

Díky.

  • 6. prosince 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    kompatibilní kazety obecně vždy obsahují čipy, které umožní jejich použití v tiskárnách. Bez čipu by se cartridge nebo tonerová kazeta nedala vůbec použít. Čip je v podstatě "klíč" který tiskárně sděluje důležité informace např. o typu kazety, množství tonerového prachu apod.

    Existují však i druhy kazet, které čip nemají resp. jej pro svou funkčnost nepotřebují a sdělují např. informace o své kapacitě jiným způsobem (opticky, mechanickým kolečkem apod.).

    Samostatné čipy do většiny kazet koupit lze, avšak vždy je lepší si ověřit zda kazety obsahují čipy u konkrétního prodejce, jelikož si ušetříte další případné starosti a náklady.

    Také při použití neoriginálního spotřebního materiálu nedoporučujeme automatickou aktualizaci ovladačů tiskárny. Výrobci přidávají do těchto souborů i informace o kompatibilních neoriginálních čipech na kazetách, které pak znemožní jejich použití a to i v případě, že již jsou v tiskárně nějaký čas instalovány před aktualizací.

    Pěkný den

    Tým Toner Trade CZ
    http://www.toner-trade.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.