Poradna Multifunkční zařízení


Autor: pavel1tu | Vloženo: 23.09.2011 000 19:09 | Témata: Poradna Multifunkční zařízení

pavel1tu

pavel1tu

CANON i-Sensys MF4410

Dobrý den, prosím o zkušenosti, popřípadě doporučení jak od uživatelů, tak prodejců.
Laserové tiskárny neznám a zaráží mne, že se vyměňuje vše v jednom kuse - toner, válec atd.
Bude sloužit k takovému tomu normálnímu domácímu kopírování :-)
Hlavně jej asi využijí děti při tisku věcí do školy a já na skenování dokumentů do PDF.
Velké +: pokud by fungovala přes SYNOLOGY NAS

  • 2H-Heran Jan

    2H-Heran Jan

    23. září 2011

    Dobrý večer,

    Pokud je řeč o tiskárně/multifunkci pro domácnost, tak nastává otázka, jestli je laserová tiskárna to pravé ořechové. Všechny malé laserové tiskárny a multifunkce nemají zrovna nejnižší náklady, toho, že se vyměňuje celá tisková cartridge je možná lepší, neb přesně víte na čem jste. U systémů, kde je oddělený osvitový válec a tonerová kazeta Vás, jako uživatele může čekat nepříjemné překvapení při potřebě výměny osvitového válce, který nestojí zrovna málo. Je tedy otázkou není-li vhodnější některý model z inkoustových kancelářských zařízení. Nikoli fototiskárny, ty nejsou vhodné pro nasazení o kterém uvažujete. Inkoustové "Office" tiskárny nabízejí výrazně nižší náklady na tisk, výrazně nižší spotřebu el. energie a multifunkce kterou bych Vám doporučil má navíc LAN připojení a duplexní jednotku, která zajišťuje automatický oboustranný tisk, který spoří náklady na papír. Vyšší pořizovací cena se Vám brzy vrátí a určitě budete spokojeni, spíše, než s jakoukoli laserovkou, která navíc nenabízí barevný tisk. http://www.2hheran.cz...

    S pozdravem Heran Jan

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
    • pavel1tu

      23. září 2011 - pavel1tu

      Děkuji za odpověď.
      Už jsme doma měli barevné tiskárny od HP (děsně drahý tisk, zasychání hlav, hrůza), Canon (celkem spokojenost), Epson (celkem spokojenost).
      Ale jelikož se doma tiskne z 95% černobíle a u většiny dokumentů (skripta atd) je potřeba i odolnost jsem rozhodnut o laseru. Také se u nás tiskne nárazově, stává se že 14 dní tiskárnu nikdo nevyužije.
      O LAN zařízení budu uvažovat jen pokud to nezvládne NASko, ale připouštím, že pohodlný přístup odkudkoliv z domácí sítě by byl skvělý.

      Moc děkuji za názor, je mi jasné, že vývoj jde dopředu a řadu "Office" jsem nebral v potaz - pouvažuji.


    • 2H-Heran Jan

      23. září 2011 - 2H-Heran Jan

      Hezký večer ještě jednou. Určitě nemáte koruny na rozhazování. A tak to zkusím s dalšími argumenty proti laseru do domácnosti. :-)

      Zasychání inkoustu je už tak trochu přežitek, neb množství inkoustu, který prochází tiskovou hlavou k papíru je výrazně menší, než tomu bylo v minulosti, taktéž je potřeba na stejnou vytištěnou plochu cca desetkrát až dvacetkrát méně inkoustu. U starých strojů to byl celkem průšvih bez ohledu na výrobce (HP, CANON). Teď k té odolnosti. Ta se taktéž výrazně zvýšila, dá se říci, že první půjde "do kytek" papír až pak inkoust. Co se týká světlostálosti, tam je pravda na tom lépe laser.
      U nákladů se bavíme o tak výrazné úspoře, že za rok je zvýšená pořizovací cena v pohodě doma. Vezmeme-li v úvahu jen a pouze cartridge CANON CRG-728 s výtěžností až 2100 stran, vycházejí náklady na 1 stranu cca. 65 haléřů.
      U EPSON Workforce jsou náklady cca. 26 haléřů. Při 5000 stranách za rok jde o úsporu ve výši téměř 2.000 Kč a to nemluvím o nižších otáčkách elektroměru.:-)

      S pozdravem Heran Jan


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.